App review

Deze pagina biedt een overzicht van besprekingen van apps waarvan ik persoonlijk vind dat die potentieel hebben voor de klinische praktijk. Mogelijke voor- en nadelen worden telkens kort afgewogen, daarnaast krijg je ook nog enkele screenshots voorgeschoteld en vind je ook de links om de apps te downloaden. Het is wel belangrijk om in het achterhoofd te houden dat een app die hier verschijnt niet noodzakelijk formeel is geëvalueerd. Je controleert best ook nog zelf even de kwaliteit van de app, of maakt er gebruik van op eigen risico.

Hieronder vind je een overzicht van alle apps die tot nu toe al zijn besproken. Voor een ruimere selectie en een manier om hier gericht in te zoeken, neem een kijkje bij de zoektool.

On Track Again
Pacifica
Companion
Catch it
I-Positivity
Robbin
Suïcide Preventie App
Settle Your Glitter
Fit In Je Hoofd
BackUp
Therappi
Depression Test
The Allen Adventure
G-schema

 

 

Checklists

Hoe kan je zelf bepalen of een app al dan niet bruikbaar is in therapie en of je die effectief kan aanbevelen aan een cliënt? Er bestaan hiervoor ondertussen een aantal (Engelstalige) checklists: twee ervan zijn de Patientview’s Health apps toolkit (vanaf pagina 29) en de Mobile Application Rating Scale.