Robbin

Deze app is sinds 2019 helaas niet langer beschikbaar.

Deze app werd ontwikkeld door het Trimbos Instituut en heeft als doel om de mentale fitheid te helpen verhogen van wie met borstkanker wordt geconfronteerd.

– De app biedt verschillende ‘steuntjes’ aan en laat de gebruiker veel keuzevrijheid. Dit is enerzijds positief, maar anderzijds legt het wel veel eindverantwoordelijkheid bij de eindgebruiker om zelf een eigen benadering vorm te geven.
– Het resultaat van je Mood-test opslaan is niet echt handig: de ontwikkelaars raden je namelijk aan om een print screen te nemen. Enkel van de simpele (1 vraag) stemmingsmeter is het mogelijk om de evolutie over tijd bij te houden.

+ De app legt een sterke nadruk op de verschillende beschikbare steuntjes: die worden telkens duidelijk ingeleid en van de nodige instructies voorzien.
+ De Mood-test is gebaseerd op de Center for Epidemiologic Studies Depression (CES-D), een gevalideerde vragenlijst.
+ Er is een sterke sociale component: het is mogelijk om (het voltooien van) elke oefening of een statusupdate te posten op de Moodwall en zo ervaringen of gevoelens met andere gebruikers te delen.

“Robbin hanteert en no-nonsense, maar toch heel doordachte aanpak: de app hanteert de juiste toon en biedt gebruikers een breed scala aan toepassingen aan om gebruikers te ondersteunen.”

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als appreview