Pacifica

update 07/2019: Pacifica staat tegenwoordig bekend als Sanvello.

Pacifica is een commerciële app, ontworpen door  de gelijknamige start-up. De applicatie volgt een freemium strategie en wil je helpen specifieke doelen te halen. Voorbeelden zijn het verbeteren van je gemoed, gezonderleven of stress- en angstklachten aan te pakken.

– Het freemium model is meteen het grootste nadeel van de applicatie: bij verschillende functies die je wil gebruiken komt er een pop-up tevoorschijn die je informeert over abonnementsformules.
– Om de app te gebruiken is het aanmaken van een persoonlijke account vereist. Je data is ook toegankelijk voor de ontwikkelaars.
– De app is enkel in het Engels, Frans en Spaans beschikbaar.

+ De applicatie werkt rond 6 strategieën: dagelijkse stemmingsmeting, relaxatie, analyse van gedachten, dagelijkse uitdagingen, private groepen en publieke groepen. Al deze functionaliteiten zijn ook effectief (in meer of mindere mate) te gebruiken.
+ Het is mogelijk om de app met een code te beveiligen.
+ Bij de app hoort ook een webplatform. Hierdoor kan je je evolutie niet alleen opvolgen op je smartphone: op de website kan je meer gedetailleerde statistieken en inzicht in de verzamelde data krijgen.
+ De app zet heel sterk in op gebruiksgemak en vormgeving en dat voel je ook heel sterk bij gebruik.

“Je kan niet de volledige app gebruiken zonder te betalen, maar niettemin vind je ook in de gratis versie al heel wat functionaliteit in een attractief jasje.”

Installeer via onderstaande links, of  ga op zoek naar andere apps.

iOS App Store     Google Play

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als appreview