On Track Again

On Track Again is de app die deel uitmaakt van de gelijknamige website en werd ontwikkeld door Zorg voor suïcidepogers, een organisatie van DAGG vzw. De applicatie is een tool voor hervalpreventie en richt zich op jongeren die in het verleden al een suïcidepoging hebben ondernomen.

– Het grootste minpunt is momenteel het vlot functioneren van de applicatie: het programma werd initieel ontwikkeld in 2014 en kende sindsdien geen updates meer. Als gevolg hiervan functioneert de app ondertussen niet meer goed (althans op iOS): de applicatie loopt geregeld vast, waardoor frequent heropstarten noodzakelijk is. Update juli 2017: Momenteel is de app  (al dan niet tijdelijk) niet beschikbaar in de Android Play Store.
– De menustructuur onderaan het scherm verandert naargelang wel tabblad je hebt openstaan, wat navigeren bemoeilijkt.
– Op een aantal hulppagina’s zijn telefoonnummers en URLs niet aanklikbaar, wat het moeilijker maakt om extern hulp te zoeken.

+ De centrale focus van de app is meteen duidelijk van bij de opstart. Als gebruiker word je meteen ook getrieerd naar de meest geschikte functie volgens je huidige stemming en nood.
+ De nodige privacy en praktische informatie rond het gebruik van de app is – mits wat zoeken – beschikbaar.
+ In de app kan vrij vlot een safetyplan worden aangemaakt, zonder dat het hiervoor noodzakelijk is om toegang te verschaffen tot persoonlijke gegevens op je smartphone, zoals je contactpersonen.
+ Ondanks het zware onderwerp is gekozen voor een luchtige, positieve aanpak die echter goed is afgestemd en niet geforceerd aanvoelt.

OnTrackAgain-PS

“On Track Again was bij de release een sobere, maar toch innovatieve app. Het gebrek aan updates zorgt er echter voor dat de oorspronkelijke functionaliteiten niet meer werken zoals hoort.”

Installeer via onderstaande link, of  ga op zoek naar andere apps.

iOS App Store

 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als appreview