I-Positivity

I-Positivity is een 4-weken durende interventie om zelfstandig te doorlopen. Het doel is om geluksgevoel en welzijn te stimuleren. De inhoud is gebaseerd op positieve psychologie en richt zich vooral op wie recent een hartaanval heeft meegemaakt. De applicatie werd ontwikkeld door de eenheid Klinische Psychologie van de KU Leuven. Er zijn plannen om deze app binnenkort grondig te herwerken, wanneer dat het geval is, volgt hier zeker ook een nieuwe bespreking.

– Hoewel de initiatiefnemers achter I-Positivity een betrouwbare bron zijn, blijkt het moeilijk om voldoende achtergrondinformatie te vinden in de app zelf. Op de website van de onderzoekseenheid is wel meer achtergrondinformatie terug te vinden.
– De app werkt enkel optimaal wanneer je die toegang verschaft tot je contactpersonenlijst, agenda, foto-album, e-mail en tekstberichten. Er wordt ook voorgesteld om met Facebook in te loggen en vanuit de app hierop te posten. Dat kan vrij invasief aanvoelen.
– Tekst wordt niet altijd optimaal weergegeven. Ook op grotere toestellen moet je vrij veel scrollen.

+ De app toegang verschaffen tot alle functionaliteiten (van smartphone én sociale media) creëert een grote toegevoegde waarde. Opdrachten kan je dan bijvoorbeeld als agenda-items toevoegen. Wanneer je normaalgezien een opdracht hebt voltooid, krijg je in de app automatisch een melding met de vraag om je ervaring rond de opdracht kort neer te schrijven.
+ Een tijdslijn groepeert al je inspanningen in een chronologisch overzicht.
+ Wil je al je persoonlijke data uit de app verwijderen, dan kan dat heel vlot vanuit het instellingsmenu.

I-Positivity-PS

“Hoewel I-Positivity zich primair richt op hartpatiënten is de app relevant voor iedereen die zelfstandig een basisinterventie in positieve psychologie wil volgen .”

Installeer via onderstaande links, of  ga op zoek naar andere apps. Deze app is tijdelijk (?) niet beschikbaar voor Android.

iOS App Store